برندسازی شخصی

برند سازی شخصی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

برند سازی شخصی (Personal Branding) چیست؟ تفاوت برند سازی شخصی با شهرت چیست؟ پرسونال برندینگ را چگونه انجام دهیم؟ روشهای برند سازی شخصی چیست؟ در این مقاله مطالب زیر را دنبال خواهیم کرد:

  • برند سازی شخصی چیست؟
  • تاریخچه پرسونال برندینگ
  • تفاوت شهرت با برند سازی شخصی
  • روش های برند سازی
  • اصول پرسونال برندینگ

برند سازی شخصی چیست؟

نام تجاری یا برند شخصی تمرکز افراد در بازاریابی خود و حرفه ی مد نظرشان به عنوان علامت تجاری است. در همین توضیح کوتاه دو نکته حائز اهمیت است:

  1. روی نام خود باید بازاریابی کنید.
  2. باید حرفه ای را بصورت کامل بلد باشید تا در راستای آن حرفه، نام خود را بولد کنید.

پس اگر در حرفه یا کاری متخصص نیستید امکان پرسونال برندینگ برای شما وجود ندارد. البته شایان ذکر است که در بسیاری از کشورها از جمله ایران، افرادی با ایجاد حرکات نمایشی، تولید کلیپ های طنز، ایجاد ویدئوهای هیجانی و … برند خود را مطرح کرده اند. اینکه برند شما چه جایگاه و دنبال کنندگانی داشته باشد به حرفه شما و نحوه خبرسازی و رسانه بستگی دارد.

تعریف دیگری از برندسازی وجود دارد که اینطور آن را معرفی می کند: نام تجاری شخصی، روند مداوم تصویر سازی و خبر سازی از یک فرد یا گروهی از افراد است که در رسانه های مختلف به منظور معرفی و پروموشن انتشار پیدا می کند.

از توضیح بالا در می یابیم که برای برندسازی شخصی می بایست چند کار را انجام دهیم:

  • تولید محتوا
  • استفاده از رسانه های معتبر و عمومی
  • تبلیغات و پروموشن

تولید محتوا شامل عکس، متن، ویدئو است که شما خود را در قالب این سه بخش به مخاطبین معرفی می کنید. باید یک یا چند رسانه برای ارتباط با مخاطبانتان ایجاد کنید. استفاده از رسانه های عمومی اعم از شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، یا سایت های اشتراک گذاری ویدئو مثل آپارات می تواند به شما کمک شایانی کند. اما مهمترین بخش در پرسونال برندینگ تبلیغات و معرفی است. شما اگر بهترین نفر در حوزه ی کاری خود باشید اما نتوانید خود را به خوبی معرفی کنید در برندسازی شخصی موفق نخواهید شد.

برند سازی شخصی

توجه داشته باشید در پرسونال برندینگ نام فرد باید بیشترین زوم تبلیغاتی را داشته باشد، مثل دونالد ترامپ و یا کیم کارداشیان.

تعریف دیگری از Personal Branding وجود دارد که می گوید: نام تجاری شخصی یک احساس است که توسط دنبال کنندگان شما نگهداری می شود.

این مهمترین نکته در برند سازی شخصی است. اینکه نام شما به عنوان یک برند شخصی مورد قبول و قابل اعتماد در اینترنت انتشار یابد یا یک انسان فریب کار و بدون تخصص، به همین تعریف وابسته است. شما باید بدانید نام شخصی، اعتبار و موفقیت برند شما را دنبال کنندگانتان یدک می کشند، پس باید همیشه مراقب باشید خود را چگونه به آنها معرفی می کنید.

البته در برند سازی ارتباط بین برند ها و طرفداران همواره دستخوش تغییر است و این چیزی است که باید در برندسازی شخصی نیز مورد توجه واقع شود. تغییراتی که با توجه به زمان و موقعیت انجام می شود تا محبوبیت برند بالا برود.

تاریخچه پرسونال برندینگ

نام تجاری شخصی ابتدا در کتاب Think and Grow Rich در سال 1937 نوشته نیپونل هیل مطرح گردید. هیل در کتاب خود مطرح می کند که برای یک سازمان موفق و یک برنامه فروش حرفه ای، نیاز است که افراد مهم سازمان ها بین خریداران و مشتریان، شناخته شده باشند. این ایده بعدها در کتاب نبرد برای ذهن شما نوشته آل ریسه و جک فرت مطرح شد. در فصل 23 این کتاب به موقعیت و حرفه شما اشاره شد و در آن توضیح داده شد که می توانید با ایجاد استراتژی و برنامه موقعیت را به نقع خود عوض کنید. اما اصطلاح پرسونال برندینگ در سال 1971 برای اولین بار توسط تام پترس مورد استفاده قرار گرفته است.

با پیشرفت روز افزون اینترنت، استفاده از نام تجاری برای افراد و سازمان ها یک ضرورت به حساب می آید. رشد فضای مجازی ضرورت مدیریت هویت های آنلاین را ایجاد کرد. با اینکه دنیای اینترنت کاملا مجازی است، اما افراد می توانند با حضور موثر و برنامه ریزی شده در رسانه های اجتماعی و سایت های اشتراک گذاری مخاطبان زیادی را جذب کنند. با حضور اینترنت برندسازی شخصی به سمت ایجاد یک هویت آنلاین پیش رفت و در حال حاضر اگر شما قصد برند سازی نام خود را دارید باید یک هویت آنلاین قوی از خودتان ایجاد کنید.

مقایسه مفهوم شهرت با برند سازی شخصی

برندسازی شخصی آنطور که در ذهن ما شکل گرفته به روندی معکوس فکر می‌کند. به این معنا که شغل من و موقعیت اجتماعی ام نسبت به بقیه برتری ندارند و احساس می‌کنم که با استفاده از برندسازی شخصی می‌توانم در این هیاهوی شلوغ جامعه، قدی بلندتر از اطرافیانم داشته باشم.

تفاوت شهرت با برندسازی شخصی چیزی شبیه تفاوت یک دختر قد بلند با دختری کوتاه قد است که کفشی با پاشنه‌ای به ارتفاع خود، به پا می‌کند.

شهرت مقوله‌ی جدا از برند سازی است. فقط ریشه‌ها و دلایل کسب شهرت تغییر کرده‌ است. زمانی در یونان باستان، خطیبان و سیاستمداران معروف بودند.

دلایل افزایش تب برند سازی

با اطمینان زیاد می‌توانیم بگوییم که ظهور شبکه های اجتماعی در جهان و رواج تب آن در ایران، یکی از ریشه های جدی شدن برندسازی شخصی بوده است.

ضمن اینکه شبکه های اجتماعی رسانه هایی ارزان قیمت یا رایگان به نظر می‌رسند و هر کسی فکر می‌کند حالا که رسانه ای در اختیار دارد، می‌تواند به برندسازی شخصی فکر کند.

انبوه اعداد و ارقامی که با حضور در این رسانه ها، به سمت ما هجوم می‌آورند، اندیشیدن به برند شخصی را جدی‌تر کرده است.

خلاصه اینکه ظهور شبکه های اجتماعی، ارزان شدن رسانه، عددی بودن و امکان مقایسه کمی موقعیت خود با دیگران در شبکه های اجتماعی، مواردی هستند که تب برندسازی شخصی را جدی‌تر از گذشته می کنند.

این یک راز کوچیکه که ما با شما در میان گذاشتیم!

برند سازی شخصی به خودی خود، یک محصول و دستاورد نیست. بلکه لباسی است که بر تن محصول و دستاوردهای قبلی ما پوشانده می‌شود

پرسونال برندینگ در شبکه های اجتماعی

شاید فردی که یک کسب و کار موفق دارد، بخواهد به برند شخصی خود فکر کند. شاید یک بازیگر یا کارگردان معروف سینما، در این اندیشه باشد که مردم او را چگونه می‌بینند یا او دوست دارد مردم او را چگونه ببینند.

شاید یک فوتبالیست به برند شخصی فکر کند و مثلاً این سوال برایش مطرح باشد که داشتن یک فروشگاه پوشاک ورزشی،‌ به تقویت برند و شنیده شدن نامش بیشتر کمک می‌کند یا صرفاً کسب درآمد از یک برند شخصی است که قبلاً ساخته شده.

اساساً هرکسی که به صورت پیوسته روبروی مردم قرار می‌گیرد یا مورد توجه رسانه هاست، طبیعی است به این فکر کند که چه تصویری از او در ذهن مردم شکل می‌گیرد یا دوست دارد شکل بگیرد.

باید بدنی باشد تا لباسی به تن کنیم.

اگر من تا کنون هیچ نوع سابقه‌ی کار و فعالیت جدی نداشته ام، نمی‌توانم با حضور در اینستاگرام و فیس بوک و شبکه های اجتماعی و پرداخت پول و خریدن صفحه در نشریات مکتوب، برندسازی کنم.

برند سازی شخصی نیازمند زمان زیادی است.

مردم، عموماً به حرفی که خود ما در مورد خودمان می‌زنیم، چندان توجه نمی‌کنند. بلکه منتظر می‌مانند تا ببینند دیگران در مورد ما چه می‌گویند.

می‌توانم بگویم موفق‌ترین مشاور مدیریت هستم اما تا شما نام من را از زبان چند مدیر موفق نشنوید، توجهی به ادعای من نمی‌کنید.

خلاصه ماجرا اینکه برندسازی شخصی یا همان پرسونال برندینگ ، در نهایت توسط دیگران انجام می‌شود و نه خود ما.

آنچه که فرد می‌تواند در این میانه انجام دهد، شکل دادن به یک جامعه‌ی کوچک مرجع است. به معنای اینکه اگر من بازیگر خوبی هستم، تعدادی کارگردان وجود داشته باشند که کار من را بشناسند و بخشی از جامعه هم در مورد کارهای من صحبت کنند. اگر پزشک یا روانشناس خوبی هستم، گروهی از مراجعه کنندگانم من را تبلیغ کنند.

راهکارها و روشهای فوق العاده ای در رابطه با نام تجاری شخصی :

  • مخاطب خود را تعریف کنید

تمرکز وبلاگ شما و تمام محتوای آن باید بر خوانندگان شما باشد. نیازهای آنها چه مواردی هستند؟ مشکلات آنها شامل چه مواردی است؟ شما باید بتوانید حدس بزنید، اما با حدس خطر اشتباه کردن را هم در پی خواهید داشت. بهترین روش برای حذف حدس زدن بررسی و مطالعه است. این بررسی، شما می توانید بطور خلاصه جمعیت مخاطب خود را شرح دهید و با هدف تهیه و توسعه محتوایی متمرکز تر تلاش کنید.

  • ارزش پیشنهادی مشخصی را ایجاد کنید

ما چه چیزی رو می توانیم به مخاطب خودمون عرضه کنیم؟ آیا شما منابعی را پیشنهاد می دهید که به دیگران کمک کند تا هوشمندانه تر کار کنند؟ آیا تفکرات رهبری را عرضه می کنید؟ اینها تنها چند نمونه کوچک از این دست هستند. برای این سوال پاسخی کوتاه و ساده ارائه دهید و آن پاسخ ارزش ارائه شده شماست. شما ممکن است نیاز داشته باشید تا این ارزش پیشنهاد شده خود را بررسی و تجربه کنید و در دوره های مختلف آن را تغییر دهید. داشتن یک ارزش پیشنهادی مشخص می تواند به عنوان یک چهارچوب روشن برای تلاش های شما مورد استفاده قرار بگیرد.

اصول پرسونال برندینگ

  • یک شعار تجاری وجلب کننده برای خودمان بنویسیم
  • تصویری عالی و باکیفیت از خود تهیه کنیم
  • ظاهری مناسب را ایجاد کنیم
  • رسانه خود را پیدا کنیم
  • لیست ایمیلی ایجاد کنیم
  • وارد مکالمه های دو سویه شویم
  • تولید محتوا داشته باشیم
  • مهارت و توانایی های خودمان را در اختیار دیگران بگذاریم
  • با دیگران ارتباط خوبی برقرار کنیم و این ارتباط را حفظ کنیم

به طور خلاصه برند درست مثل هویت هر فرد می مونه و امکان نداره شخصی بی هویت باشه ، اون بخش از هویت و خود که دیگران از ما می شناسند میشه پرسونال برندینگ ما…

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 12 =