سئو ساختاری یا سئو سورس چیست؟

سئو ساختاری یا سئو سورس

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4.3]

سئو ساختاری چیست؟ سئو ساختاری یا همان سئو سورس، سئویی است که در آن هدف بهینه سازی کدهای سایت است. در این استراتژی سئو، از تگ های متا گرفته، تا تگ های سرتیتر، تا کدهای اضافه معرفی گوگل، تا نحوه استفاده از دیگر تگها، استفاده می شود. پس سئو ساختاری یا سئو سورس نیازمند کمی دانش برنامه نویسی php و html و همچنین آشنایی با سیستم catch مرورگرها و استفاده از آنها در جهت بهینه سازی کدهای سایت است. با ما در مقاله بهینه سازی ساختاری سایت همراه باشید تا بتوانید سورس یا همان کد سایت خود را نیز برای گوگل و دیگر موتورهای جستجو بهینه کنید.

سئو ساختاری چیست و منظور از آن چه می باشد؟

منظور از سئو ساختاری بر پنح اصل استوار است :

  1. چینش سایت بر اساس نیاز کاربران
  2. استفاده درست از تگ های HTML
  3. فشرده سازی فایل های سایت
  4. استفاده مناسب از catch مرورگر
  5. بهینه کردن تصاویر سایت

به طور خلاصه می توان گفت منظور از چینش سایت این است که ساختار صفحه و یا مقاله مد نظرتان را طوری بچینید که کاربران از آن نهایت استفاده را کنند.

منظور از استفاده درست تگ های HTML قوانین ناگفته ای است که شما باید در تگ گذاری خود از آن استفاده کنید. مثلا استفاده از انواع اندازه های فوآیکون برای دسکتاپ های مختلف، استفاده از متا تگ ها، مکان استفاده از تیترها و سایر تگ های نوشتاری HTML است.

فشرده سازی فایل ها نیز یکی از مهمترین فاکتورهاست. منظور از فشرده سازی فایلها فشرده کردن فایل های HTML, CSS, JS است و همچنین تا جای ممکن یکی کردن فایلهای CSS و JS است.

شما می توانید با استفاده از کش مرورگر، یک سری از فایلهایی که باید در تمام صفحات لود شوند را به کش مرورگر بفرستید تا کاربر مراجعه کننده با سرعت بیشتری صفحات را باز کند.

منظور از بهینه کردن تصاویر کم حجم کردن آنها و استفاده صحیح از تصاویر در موقعیت های استفاده شده است. یعنی اگر شما در صفحه ای نیاز به تصویری با اندازه 500 در 400 پیکسل دارید تصویر را با آن اندازه در سایت آپلود کنید نه با سایز بزرگتر!

در خصوص بهینه کردن تصاویر و سئو تصاویر می توانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

چینش سایت بر اساس نیاز کاربران

چینش سایت مسئله بسیار مهمی است که الگوریتم رنک برین گوگل با آن به صورت غیر مستقیم در ارتباط است. چطور؟ الگوی اصلی این الگوریتم، بررسی رفتار کاربران برای تنظیم جایگاه صحیح لینکهای صفحات اول است.

مثلا شما “طراحی سایت شرکتی” را جستجو می کنید، به لینک اول می روید محتوایش شما را جذب نمی کند، به لینک دوم می روید قیمتش با شما سازگار نیست! به لینک سوم می روید می بینید هم محتوای خوبی به شما ارائه داده شده و هم اینکه شما با ویدئویی روند کار را مشاهده می کنید، بعد کنجکاو می شوید و به دیگر صفحات دیگر سایت می روید، درباره ما و تماس با ما را نگاه می اندازید تا با شرکتی که می خواهید کار طراحی سایت خود را به آنها دهید بیشتر آشنا شوید.

اینها همه در هوش مصنوعی گوگل (RANK BRAIN) ثبت می شود. اگر تعداد زیادی کاربر این کار شما را تکرار کنند خودبه خود لینک سه جایگاه اول را به خود میگیرد. یعنی گوگل توسط شناسایی رفتار کاربران در صفحات اول، می آید و رتبه ها را جا بجا می کند.

با این تفاصیر سایت خود را در نظر بگیرید. اصلا مهم نیست با کلمه کلیدی مد نظر کجا هستید! اگر در صفحه سه هستید سعی کنید ابتدا از لینکهای بالایی خود بازدید به عمل آورید و ببینید نسبت به آنها صفحه فرود شما چه ضعف هایی دارد. بررسی کنید از نظر ظاهری و محتوایی چرا گوگل آن را بالاتر از شما نشان می دهد، پس از نکته برداری بیایید و تغییراتی در صفحه مدنظرتان بدهید تا از آنها بهتر شوید، می بینید که در مدت زمان کوتاهی از آنها پیشی میگیرید و به صفحه دوم می آیید.

در صفحه دوم که آمدید همین استراتژی را پیاده سازی کنید! و سعی کنید سایتهای بالایی خود را بر اساس محتوا سازی، تصویر و ویدئو بررسی کنید و تلاش نمایید با ایجاد محتوا و چینش کاربرپسند آنها را بگیرد.

در خصوص تصاویر، استفاده از المان های گرافیکی برای تعریف یک روند کاری که به اینفوگرافیک مشهور هستند می توانند باعث شوند کاربران بیشتر در سایت شما بمانند و این بیشتر ماندن باعث می شود شما از بقیه رقبا پیشی بگیرید.

همچنین استفاده از ویدئوهای بالای 2 دقیقه برای توضیح آن صفحه نیز کمک می کند صفحه شما قوی تر شود، چطور؟ کاربران اکثرا علاقه مند هستند ویدئو یک مطلب را ببینند تا آن را بخوانند! با ساخت ویدئوها برای مطالب و صفحات خود می توانید تضمین ماندن کاربران را تا بیش از 2 دقیقه در صفحه مورد نظر خود داشته باشید و این یعنی سبقت شما از رقبا. برای این منظور هم می توانید به مقاله تاثیر ویدئو  در سئو مراجعه کنید.

استفاده درست از تگ های HTML

تگ های HTML و نحوه استفاده از آنها بسیار بر روی سئو تاثیر گذار است. اگر شناختی روی HTML ندارید می توانید برای درک بهتر این موضوع و آموزش آن به سایت w3schools.com مراجعه کنید. این سایت سرفصل های HTML را به خوبی و سادگی تمام به شما آموزش می دهد.

خب بریم سر اصل مطلب! با تصور اینکه شما تگ های HTML را می شناسید باید بگویم اولین تگی که در ساختار سایت شما مهم است تگ title است.

تگ title

این تک عنوان صفحه را در تب های مرورگرها نشان می دهد. پس اگر قصد دارید صفحه ای بسازید و آن را برای موتور جستجو سئو کنید، حتما از کلمه کلیدی خود در عنوان صفحه استفاده کنید.

عنوان صفحه شما ترجیحا از 60 کاراکتر بیشتر باشد. خیلی اوقات دیده ایم که مثلا طرف کارش معماری است و عنوان صفحه اصلی سایتش نیز فقط معماری است! این اشتباه است. سعی کنید با چند کلمه کلیت صفحه را توضیح دهید تا کاربران با دیدن آن بدانند که صفحه شما شامل چه موضوعی است تا اشتباهی وارد سایت شما نشوند.

تگ های متا

تگ های متا تگ هایی هستند که اطلاعات آنها به کاربران نمایش داده نمی شوند. این تگ ها برای تنظیم و معرفی صفحات به موتورهای جستجو تعبیه می شوند. از مهمترین تگ های متا تگ description است. این تگ وظیفه معرفی توضیحات صفحه را داراست. در تصویر زیر توضیحاتی که در نتایج جستجو زیر لینک ها ارائه می شود همگی توضیحاتی هستند که در تگ description اضافه می گردند.

متا تگ ربات هم از اهمیت ویژه ای برخودار است. با این متا تگ می توانید مشخص کنید ربات ها سایت شما را بررسی کنند یا خیر؟ یا حتی می توانید دسترسی یک سری از ربات ها را به سایتتان ببندید!

open protocol tag

تگ های open protocol تگ هایی هستند که با og: به معرفی صفحه و اطلاعات آن می پردازند. مهمترین تگ ها در این پروتکل عبارت است از :

  • sitename
  • url
  • description
  • image

تگهای پروتکل بیشتر برای معرفی صفحه به شبکه های اجتماعی کاربرد دارند و در هنگام انتشار لینک شما در کانال تلگرام کاملا مشهود خواهند بود.

تگ های a

تگ a تگی است که برای لینک سازی استفاده می شود. شما در سایت خود می توانید سه نوع لینک سازی کنید.

  • لینک سازی درون صفحه ای
  • لینک سازی داخلی
  • لینک سازی خارجی

لینک سازی درون صفحه ای موقعی کاربرد دارد که شما مطلب طولانی دارید و مطلب شما دارای بخش بندی مشخص است. حال می توانید در بالای مطلب با ایجاد لینک های درون صفحه ای به هر بخش اشاره کنید به طوری که کاربران با کلیک روی عناوین لینک شده به توضیحات مربوطه به جای مشخص صفحه هدایت شوند.

لینک سازی داخلی شامل معرفی دیگر صفحات خواهد بود. مثلا من به شما می گویم که برای درک بهتر این موضوع می توانید مقاله سئو کلاه سفید را مشاهده کنید. این کار لینک سازی داخلی است. در همین مقاله ای که ذکر کردم در خصوص نحوه لینک سازی هم صحبت کرده ام.

لینک سازی خارجی یعنی ما به منبعی خوب در خصوص صحبتی که داریم می کنیم اشاره نماییم. مثلا ما در همین مقاله سایت w3schools را معرفی کردیم و بدان لینک دادیم. در خصوص دادن لینک های خارجی باید دقت کنید که سایتهایی که به آنها لینک می دهید سایتهای معروف و خوبی باشند تا این امر باعث شود شما نیز با این لینک سازی معتبر تر شوید. از دادن لینک های زیاد خود داری کنید. مگر اینکه دارید سایتهای دیگر را در سایت خود معرفی می کنید. مثلا ما یک مقاله نوشتیم و در آن لیست 22 تا از شبکه های اجتماعی دنیا را آوردیم و هر کدام را با اسمش لینک کردیم به سایتش! این کار باعث شد ما در صفحه 22 لینک خارجی داشته باشیم اما چون هدفمان معرفی بود باعث شد با این مقاله در صدر نتایج گوگل باشیم.

تگ های H یا تگ تیتر

در زیر به نکاتی مهم در خصوص تگ های h می پردازیم:

  • حتما صفحه و یا مقاله خود را با تگ h1 شروع کنید.
  • این خیلی مهم است که صفحه شما با تگ h1 شروع شود.
  • در تگ h1 حتما از کلمه کلیدی استفاده کنید.
  • ترجیحا کلمه کلیدی در اول h1 باشد.
  • از تگ h1 فقط یکبار در هر صفحه استفاده شود.
  • در صفحه حتما از تگ h2 نیز استفاده کنید.
  • میزان استفاده از تگ h2 برای مقاله های 1000 کلمه ای نهایتا 4 بار است.
  • سعی کنید در حداقل دوبار از 4 بار کلمه کلیدی را در h2 قرار دهید.
  • طول کلیه تیترهای شما باید بیشتر از 60 کاراکتر باشد و از 200 کاراکتر بیشتر نشود!
  • از تگ h3 هم تا جای ممکن برای عنوان بندی مطالب مرتبط با کلمه کلیدی استفاده کنید.
  • تگ h3 محدودیت استفاده ندارد.
  • صفحه ای خوب است که از کلیه تگ های h در آن استفاده شده باشد.
  • ترجیحا تگ های h را به ترتیب از بالا تا پایین مرتب کنید! یعنی اول از تگ h1 استفاده کنید، بعد h2 ها را بیان کنید و در آخر h3 و … اگر تگ h1 را در انتهای صفحه بکار ببرید نمره سئو شما کم خواهد شد! پس اولویت بندی تیترها را رعایت کنید.
  • از تگ های h4 , h5 , h6 نیز برای عنوان کردن مطالب غیر مرتبط با موضوع استفاده کنید.
  • اگر می خواهید به صفحه  مهمی از سایتتان لینک دهید این کار را با لینک دادن با تگ h3 قوی تر کنید! البته همیشه این کار را نکنید که گوگل جریمه تان می کند.

تگ p

تگ p برای نوشتن مطالب استفاده می شود. شما در سایت های آماده که با وردپرس یا جوملا تهیه می شوند و یا اکثر سایتهای اختصاصی این تگ را اصلا نمی بینید. چون ویرایشگر متن به صورت خودکار هر پاراگرافی که می نویسید را در یک تگ p قرار می دهد. تگ p اول و آخر در هر صفحه بسیار مهم هستند.

  • سعی کنید پاراگراف اول خود را در خصوص کلیت صفحه بنویسید.
  • پارگراف اول باید حاوی خلاصه کل صفحه باشد.
  • در پاراگراف اول باید حتما دوبار از کلمه کلیدی استفاده شود.
  • حتما در پاراگراف اول در خصوص موضوع های مرتبط با کلمات کلیدی صحبت شود.
  • در پاراگراف آخر حتما مطلب را جمع بندی کنید.
  • پاراگراف آخر مخصوص خلاصه نویسی مطلب و نتیجه گیری است.
  • در پاراگراف آخر نیز سعی کنید مانند پاراگراف اول عمل کنید با این تفاوت که پاراگراف اول برای توضیح این بود که ما در این صفحه می خواهیم راجع به چه موضوعی صحبت کنیم، اما در پاراگراف آخر می گوییم که راجع به چه موضوعی حرف زدیم و این نتیجه کار است و اگر نظری دارید با ما در میان بگذارید.

تگ strong یا b

خیلی وقت ها دیده ام که افراد می آیند و کلمات کلیدی خود را در این تگ قرار می دهند و این اشتباه است! شما فرض کنید میخواهید نامه ای بنویسید. هنگامی یک کلمه را بولدتر می کنید که قصد داشته باشید خواننده توجه بیشتری به این بخش داشته باشد. پس در تولید محتوای خود دقت کنید فقط جاهایی از تگ strong یا b استفاده کنید که مناسب خواننده باشد.

از این تگ نهایتا 6 بار در یک مقاله 1000 کلمه ای استفاده کنید و حتما سعی نمایید یک عنوان بزرگ را در آن قرار دهید تا اینکه کلمه ای را در آن قرار دهید.

تگ های لیست ul , ol

سعی کنید از تگ های لیست برای خلاصه سازی مطالب خود استفاده کنید. اینکار می تواند خوانایی مطلب شما را بالا ببرد و کاربران را تشویق کند تا ادامه مقال را مطالعه داشته باشند.

 

فشرده سازی فایل های سایت

منظور از فشرده سازی فایل ها عبارت است از:

  • حذف فضاهای اضافی در فایلهای متنی
  • تا جای ممکن یکپارچه کردن آنها

به حذف فضاهای اضافی در فایلهای متنی Minify گفته می شود. اگر شما از سایتهای آماده مثل وردپرس استفاده می کنید با دانلود افزونه هایی مثل wp-rocket می توانید بهترین نتیجه را در این امر داشته باشید.

همچنین منظور از یکپارچه سازی فایلها، این است که کلیه فایلهای css یا js را در یک فایل ریخته و فراخوانی کنیم. این کار هم سرعت بارگزاری را بیشتر می کند و هم درخواستهای کلاینت به سرور را کاهش می دهد که هر دو منجر به بالا رفتن سرعت لود سایت می شوند.

 

استفاده مناسب از catch مرورگر

برای این منظور باید اطلاعات جامعی در خصوص کش مرورگر و نحوه کار آن داشته باشید. اما اگر از سیستم های آماده استفاده می کنید می توانید با دانلود افزونه های مربوطه این بخش را بدون کدنویسی انجام دهید.

بهترین افزونه برای استفاده از کش مرورگر افزونه wp-rocket هست که متاسفانه پولی است اما ارزشش را دارد که آن را بخرید.

 

بهینه کردن تصاویر سایت

بهینه سازی تصاویر و ویدئوها بسیار مهم است. شما برای این منظور باید موارد زیر را به کار ببرید:

  • تصاویر را به اندازه هایی که نیاز هست در سایت آپلود کنید.
  • حتما توسط نرم افزارهای فتوشاپ و یا paint حجم تصاویر خود را کاهش دهید.
  • تصاویر یونیک در سایت خود استفاده کنید نه تصاویر کپی شده!

 

سئو ساختاری شامل تمامی این مواردی که ما به شما گفتیم. سئو سورس یا همان سئو ساختاری بسیار مهم است زیرا که خیلی از سئو کاران آن را نمی دانند و بدان اهمیت نمی دهند. در خیلی از موارد دیده شده که اصلاح سئو ساختاری سایت توانسته جابجایی های بزرگی را در صفحه اول رقم بزند. پس اگر به دنبال سئو کردن سایت خود به صورت کاملا حرفه ای هستید حتما نسبت به سئو کردن ساختاری سایتتان اقدام فرمایید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک + 17 =