مدیریت هزینه ها در تبلیغات گوگل
آیا تبلیغات گوگل مقرون به صرفه است؟ اولین نگاه برای کسب و کارهای کوچک و یا مشاغلی که این روش را تست نکرده اند این است که تبلیغات گوگلی مقرون به صرفه نیست! اما این موضوع تا چه حد واقعیت دارد؟
ما در دپارتمان تبلیغات می خواهیم به چند نکته اشاره کنیم که تبلیغات گوگل در صورت مدیریت صحیح ، نه تنها مقرون به صرفه، بلکه برای کسب و کارهای نوظهور و یا کوچک، بسیار عالی است. با به کاربردن نکات زیر شما می توانید در تبلیغ گوگل مدیریت هزینه ها را به درستی انجام دهید:
مرحله اول:
تعیین اهداف تبلیغ
مهمترین دلیل برای شروع هر کاری هدف آن کار است. در یک تبلیغ نیز شما ابتدا باید ببینید چه هدفی از تبلیغ دارید!؟ می خواهید با تبلیغ چه چیزی بدست بیاورید!؟ اگر به سوالات این چنینی پاسخ دهید سیبل هدف شما محدودتر و در نتیجه هدف گیری شما دقیق تر خواهد شد. پس قبل از هر چیز هدف گیری کنید!
مرحله دوم:
تبلیغات گوگلی فقط در خود گوگل
وقتی شما سفارش تبلیغات در گوگل را می دهید، این امکان وجود دارد که این تبلیغات هم در گوگل و هم در سایت های زیرمجموعه گوگل انجام شود. برای صرفه جویی در هزینه ها حتما از زدن تیک تبلیغات در سایت های زیر مجموعه بکاهید.
مرحله سوم:
انتخاب کلمه کلیدی ارزان
مبلغ هر کلمه کلیدی در تبلیغات گوگل bid نامیده می شود. میزان bid به چند عامل بستگی دارد:
- تراکم آن کلمه کلیدی در سایت شما
- جایگاه شما با آن کلمه کلیدی در گوگل
- میزان رقابت بین سایت ها در آن کلمه کلیدی
از کلمات کلیدی تک سیلابی مثل هتل جدا خودداری کنید. زیرا هر کلیک این کلمه ها تا یک دلار برای شما آب خواهد خورد. برای یک تبلیغات به صرفه از کلمات کلیدی چندسیلابی اما پرجستجو استفاده کنید. حتما سعی کنید در سایت خودتان از آن کلمات کلیدی استفاده کرده باشد و حداقل با آن کلمات در صفحات اول (پنج صفحه) گوگل یافت شوید.
حتما می پرسید کلمات کلیدی سایت خود را از کجا پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن کلمات کلیدی مفید می توانید از ابزارهایی نظیر گزینه Google Auto complete و ابزاری نظیر Keyword Tool گوگل یا Niche Finder وبسایت Word Stream استفاده کنید. شما باید همه چیز را از هم تفکیک کنید. نتایج خوب با جستجوی کلمه تور یا هتل حاصل نمی شود.
بگذارید مسئله را با یک مثال برای شما باز کنیم. برای مثال ما تبلیغات گوگل خود با کلمه “بازاریابی” شروع کردیم. اما این کلمه برای ما هم هزینه زیادی داشت و هم زمان زیادی برای سئو نیاز داشت. بعد از مدتی به این نتیجه رسیدیم که عبارت “بازاریابی دیجیتال” یا “دیجیتال مارکتینگ” نتیجه نزدیکتری به اهداف بازاریابی ما دارد.
پس از آن با بررسی کاربران به این نتیجه رسیدیم که عبارت “دیجیتال مارکتینگ کرج” نتایج بهتر و نیز ارزان قیمت تری برای ما به همراه دارد. شاید کمی وقت گیر به نظر آید ولی راهکار صحیح همین است. ما برای شروع تبلیغات خود در گوگل دو ماه است به دنبال کلیک های بازدید کننده ها می گردیم و باز هم ادامه می دهیم.
مرحله چهارم:
لیست کلمات کلیدی منفور
شاید بگید یعنی چه؟ اما این رو بدونید گوگل زیاد اشتباه می کند. مخصوصا در نمایش سایت ما با کلمات کلیدی. مثلا اگر ما کلمه مدنظر خود را بازاریابی درج کرده باشیم، ممکن است با بازاریابی شبکه ای نیز بالا بیاییم. درحالی که ما اصلا این خدمات را ارائه نمی دهیم و نمی خواهیم با این کلمات کسی به سایت ما بیاید.
راه کار چیست؟
مردم نسبت به کلمه کلیدی ای که ما انتخاب می کنیم، پسوندها و پیشوندهایی اضافه کرده و جستجو می کنند. اولا برای اینکه بتوانیم این کلمات را تشخیص دهیم باید از گوگل وبمستر یا آنالایتیک را استفاده کنیم. دوما برای اینکه از شر این کلیک ها نامعتبر خلاص شویم باید این کلمات را شناسایی و در لیست کلمات منفی در اکانت تبلیغ کلیکی گوگل ثبت کنیم.
اگر به پنل مدیریت تبلیغ دسترسی ندارید و شخص یا شرکتی برای شما تبلیغات گوگلی می کند این نکته را به آنها متذکر شوید.
اینطوری کلی از کلیک های بی مورد جلوگیری می کنیم و مشتریان هدف بیشتری به سایت دعوت می شوند.
مرحله پنجم:
استراتژی قیمت گذاری یا Bidding Strategy
خوب گوگل دوست دارد سایت شما را طوری قیمت گذاری کند و بدان جایگاه تبلیغ دهد تا شارژتان سریع تمام شود! مثل ایرانسل و همراه اول که همواره هربه هایی را بکار می گیرند تا شما شارژتان را تمام کنید. برای اینکه مدیریت هزینه ها را برعهده داشته باشید خودتان باید قیمت هر کلیک را مشخص کنید.
قبل از ادامه بحث یک سری موارد در مورد قیمت هر کلیک در تبلیغات گوگل بدانیم:
حداقل قیمت برای هر کلیک 1 سنت است.
به نسبت رقابت آن کلمه،تراکم کلمه کلیدی در سایت شما و جایگاه شما در گوگل با آن کلمه کلیدی، جایگاه تبلیغ و میزان هزینه آن جایگاه مشخص است.
معمولا برای کلمات کلیدی چندسیلابی کم رقابت ، اگر بخواهید در پایین صفحه اول تبلیغ شوید کافی است قیمت هر کلیک را 8 الی 10 سنت در نظر بگیرید.
برای صفحه دوم در پایین صفحه زیر 8 سنت هم جواب می دهد.
اگر رقابت زیاد بود، برای صفحه اول جایگاه پایین حداقل باید 25 سنت برای هر کلیک هزینه کنار بگذارید.
مدیریت هزینه ها می تواند شما را به هدف تبلیغاتیتان بسیار نزدیکتر کند.
مرحله ششم:
هدف گیری رقبا
این تکنیک را باید هنگامی بکار ببرید که در حوزه کاری خود رقیبی عالی دارید (مثلا آن رقیب جزء 100 سایت اول ایران باشد). در این روش کلمه کلیدی خود را نام رقیبتان می گذارید، اما در توضیحات نشان می دهید که شما یک سایت دیگرید. این روش تبلیغاتی از دو جهت نکات مثبت و از دوجهت نکات منفی دربر دارد:
نکته مثبت اول : می توانید مشتریان پراکنده برند رقیب خود را مال خود کنید و البته این اطمینان را داشته باشید که مشتریان اصلی برند مقابل به سراغ شما نمی آیند و هزینه کلیکی تون به هدر نمی ورد. همچنین احتمال تبدیل بازدیدکنندگان پراکنده برند رقیب به مشتری خیلی زیاد است.
نکته مثبت دوم: به دیگر مشتریان رقیبان اصلیتان نشان می دهید که سرویس دهنده آنها در اینترنت تنها نیست!
نکته منفی اول : ممکن است سایت شما با کلمه کلیدی رقیب سئو شود.
نکته منفی دوم : ناجوانمردانه بودن این روشتبلیغ
مرحله هفتم:
پرهیز از انتخاب کلمات کلیدی هم معنی
از عبارات مشابه برای تبلیغ بپرهیزید، زیرا که کلمات مشابه با هم در همان تبلیغ رقابت ایجاد می کنند و آن رقابت باعث زیادتر شدن هزینه می شود.
مثلا اگر از کلمه اجاره اتوبوس استفاده می کنید، دیگر برای کلمه کلیدی بعد، عبارت اجاره اتوبوس اسکانیا را انتخاب نکنید. اینها هم ردیف هستند و باهم رقابت می کنند.
مرحله هشتم:
فیلتر جستجو
گوگل فیلتر جستجو دارد، بله! شما اگر خدماتی دارید که برای یک سن مشخص است، یا اگر خدماتی دارید که فقط برای خانم ها یا آقایان است می توانید اینها را فیلتر کنید تا تبلیغ هدفمندتری داشته باشید و در هزینه ها صرفه جویی کنید. مقیاس این فیلترها بسیار وسیع است. در صورت شناخت کامل تر شما از مشتریانتان می توانید تا میزان قابل توجهی در هزینه ها صرفه جویی کنید.
مرحله نهم:
تغییر حالت تبلیغ بهحالت بازار
هنوز بازار ایران ، با دنیای دیجیتال مقاومت نشان می دهد. بازار یک کار در ماه هایی کساد و در ماه هایی پر رونق است. سعی کنید تبلیغات شما هم بر اساس حالت بازار باشد. در مواقعی تبلیغ کنید که بازارتان گرم است.
مرحله دهم:
ایجاد صفحات فرود حرفه ای
صفحه فرود خوب بسازید. وقتی شما تبلیغ گوگلی می دهید می گویید که با هر کلمه کلیدی کدام صفحه باز شود. در این بخش فاکتورهای زیر برای صفحه فرود مهم است:
- مرتبط بودن با تبلیغ
- اصالت محتوا
- شفافیت پیام
- و قابلیت مسیریابی عالی
یک صفحه فرود با ساختار ضعیف یا با سرعت لود بالا باعث میشود نرخ تبدیل کمی به دست آورید.
مرحله یازدهم
قبل از تغییر آنالیز کنید
به طور منظم کمپین تبلیغاتی خود را بررسی و در رابطه با بررسی نحوه عملکرد آن وقت بگذارید. از ایجاد تغییرات، تا زمانی که اطلاعات کافی از نرخ تبدیل کلمات به مشتری ندارید، به شدت بپرهیزید. آنالیتیکس گوگل بهترین راهکار تشخیص رسیدن به اهداف است.
مرحله دوازدهم
Ad Extensions یا جزئیات اضافه شده
اگر تبلیغ شما در بالای نتایج جستجو نشان داده میشود، به منظور جلب توجه بیشتر به تبلیغ فعلی خود، جزئیاتی اضافه کنید. این جزئیات میتوانند شامل چیزهایی نظیر آدرس، لینکهای وبسایت، پیشنهادات ویژه، یک شماره تلفن یا هر چیز دیگری به عنوان راهنمایی باشد.
اگر گزینه نشان دادن شماره تلفن را انتخاب کرده باشید، میتوانید به شیوهای تبلیغ خود را تنظیم کنید که بعد از پایان ساعت کاری شما، نمایش داده نشود. گوگل به تازگی امکانات فوق العاده ای به این بخش اضافه کرده است.
مرحله سیزدهم
استفاده از کلمات کلیدی که دیگران استفاده می کنند
بهروز باشید. شما باید به تبلیغات رقبای خود مانیتور کنید و ببینید دیگران چه می کنند. سعی کنید جزییات کلمات کلیدی که آنها استفاده می کنند بدست آوردید. بهترین وب سایتی که در این رابطه کلمات کلیدی فارسی را جستجو می کند Keywordspy است. اگر کمی هزینه کنید نتایج خوبی بدست می آوردید.
مرحله چهاردهم
تمرکز یا روی هزینه یا روی رتبه
وقتی بودجه لازم را ندارید نیاز نیست در بالای نتایج تبلیغات دیده شوید. قرار گرفتن تبلیغ شما در سه موقعیت دوم، احتمال کلیک توسط کاربران متوسط و کم تجربه را بالا می برد.
گاهی رتبه سه و یا چهار بودن خود نتایج خوبی به همراه دارد و به نسبت هزینه های کمتری نیز پرداخت خواهید نمود. اگر بودجه ندارید وارد رقابت نشوید.
مرحله پازدهم
پرهیز از Dynamic Search ads
این تبلیغات بر اساس کلماتکلیدی خاص شما فعال نمیشوند. به جای آن، آنها زمانی به نمایش گذاشته میشوند که فردی چیزی مرتبط با محتوای صفحه فرود شما را جستجو نماید.
با آنکه چنین روشی به نظر بهترین انتخاب شماست ولی اغلب اوقات منجر به کلیکهای نامرتبط شده و میزان بودجه روزانه شما را بالا برده و یا افراد بی ربطی را که گوگل تشخیص داده است به وب سایت شما می رساند.
مرحله شانزدهم
نرخ تبدیل هزینه به سود
CPA (هزینه به سود = Cost per Acquisition) مقداری را نشان میدهد که شما برای تبدیل یک بازدید کننده به یک سرنخ تجاری پرداخت میکنید. چند هفته پس از راه افتادن کمپینهای تبلیغاتی، با این نرخ کمپین خود را بهبود ببخشید.
چه کمپینهای تبلیغاتی شما با بودجههای بالایی همراه باشد و چه کم ، نیاز به برنامهریزی، دنبال کردن و تغییرات دقیق و بجا همیشه وجود دارد. تبلیغات با بودجه کم اگر به درستی مدیریت شده باشند، میتوانند موثر باشند.
بنابراین، چه خودتان قصد راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی خود را داشته باشید چه شرکت یا فردی را برای انجام آن استخدام کنید، حتما به نکات اشاره شده در بالا توجه کنید و در هر لحظه ای که نیاز به کمک داشتید می توانید روی ما هم حساب بکنید.
موفق باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.