گیمیفیکیشن چیست و چه کاربردی دارد؟
گیمیفیکیشن به معنی بازی وار سازی یا بازی انگاری است که در کسب و کار، به معنی استفاده از تفکرات بازی گونه برای نمایش ماهیت کسب و کار و معرفی خدمات و محصولات است. گیمیفیکیشن مفهومی است که از قدیم وجود داشته و در چند سال اخیر به منظور جذب مخاطب بیشتر توسط کسب و کارها، توسعه چشم گیری داشته به شکلی که دیدگاهی آکادمیک و منسجم به خود گرفته است.
مفهوم اصلی بازی انگاری یا گیمیفیکیشن در کسب و کار و تبلیغات استفاده از انگیزه های طبیعی مخاطبان (بازی و تفریح) برای جذب آنها و تبدیل آنها به مشتری است.
تعریف و معنی گیمیفیکیشن
با توجه به تازه بودن این رویه برای تبلیغات و جذب مخاطب هنوز تعریف کاملا رسمی ای از گیمیفیکیشن ارائه داده نشده است و تعاریفی که از این مبحث ملاحظه می شود حاصل از افکار افرادی است که در این زمینه فعالیت می کنند یا صاحب نظر هستند. چیزی که در بین تمامی افراد صاحب نظر یکی است این است که گیمیفیکیشن به معنی انگاشتن کار به بازی است.
گیمیفیکیشن چه کاربردی دارد؟
هدف بازی انگاری این است که با انگیزه های طبیعی مخاطب مثل بازی و تفریح، او را درگیر محصول یا خدمات کسب و کار کند. اگر نگاهی به دور و اطراف خود بکنید متوجه می شوید که اکثر کسب و کارها در زمینه های مختلف، از پزشکی گرفته تا برندهای بزرگ، فروشگاه ها و آموزشگاه ها از این ترفند برای درگیر کردن مخاطب با برند استفاده می کنند.
کاربرد گیمیفیکیشن یا بازی انگاری برای جذاب کردن برند است، شما در بازی می توانید ویژگی ها خود و محصول یا خدماتتان را در ذهن مخاطب ماندگار کنید و از ضمیر ناخودآگاه مخاطب استفاده کنید تا به محصول یا خدمات شما اعتماد کند، حس خوبی که از برند شما دارد را با دیگران به اشتراک بگزارد و… پس اگر به دنبال فراگیر شدن برند خود هستید بحث گیمیفیکیشن می تواند یکی از مهمترین مباحثی باشد که باید بدان توجه کنید.
قابلیت های گیمیفیکیشن برای کسب و کارها
امروزه بازی انگاری بصورت کاملا گسترده در صنعت بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرد. طبق آماری که مجله FORBES انتشار داد بیشتر از 70 درصد کسب و کارهای معرفی شده در این مجله همواره طرحی برای استفاده از گیمیفیکیشن در بازاریابی خود دارند.
پس با این توضیحات متوجه شدید که گیمیفیکیشن ابزاری برای ترغیب مخاطبان به استفاده کردن از محصول و یا خدمات برند است، با این هدف که با ویژگی ها و تعاریف آن بیشتر آشنا شوند.
در دنیای دیجیتال هم دیده شده که این بازی انگاری در شبکه های اجتماعی، در سایت و در صفحات فرودی که مخصوص بازی ساخته شده دیده می شوند تا با ترکیبی از دیجیتال مارکتینگ و گیمیفیکیشن حس خوب به مخاطبان انتقال پیدا کند.
به طور کلی قابلیت های گیمیفیکیشن در موارد زیر بسیار به چشم می آید:
- در تولید محتوا
- در تجارت الکترونیک
- در آموزش
گیمیفیکیشن در تولید محتوا
در تولید محتوا نیز می توان از بازی انگاری استفاده کرد. برای بازی انگاری نیازی نیست که شما بودجه ی خیلی زیادی را برای اینکار در نظر بگیرید. مثلا با ایجاد یک پست معمایی در اینستاگرام و یا ایجاد یک بازی شانسی در یک صفحه فرود در سایت می توان این بازی انگاری را برای برندتان ایجاد کنید.
گیمیفیکیشن در تجارت الکترونیک
منظور از تجارت الکترونیک خرید و فروش آنلاین است که بیشتر در سایت های فروشگاهی نمود پیدا می کند. با توجه به رقابت زیاد این روزها در بین فروشگاه های اینترنتی، صاحبان این برندها سعی می کنند از انواع راه های بازاریابی برای در صدر بودن و فروش بیشتر استفاده کنند.
یکی از این روشها استفاده از بازی انگاری برای فروش آنلاین بیشتر است. وقتی بازار در یک موضوع خاص اشباع شود آن موقع است که فروشگاه ها به دنبال جذب مخاطبین رقیبشان می افتد. در این حالت رنگ بازاریابی های نوین بیشتر به چشم می آید. یکی از این راهکاهای بازاریابی کارآمد، بازی انگاری است که توسط آن می توان مشتریان قلب را وفادار تر نمود و مشتریان جدید بدست آورد.
گیمیفیکیشن در آموزش
همیشه آموزش با اشتیاق و رغبت آموزش دیدگان انجام نمیگیرد. برای چنین افرادی باید آموزش را به شکل یک تفریح یا بازی نمایش داد و اجرا کرد. در اینجاست که رنگ بازی انگاری در صنعت آموزش بیشتر نمایان می شود.
بازی انگاری باعث افزایش اشتیاق یادگیری در دانش آموزان می شود و به صنعت آموزش برای تعلیم دانش آموزان بهتر کمک می کند. امروزه از راهکارهای بازی انگاری برای ایجاد دوره های آموزشی استفاده می کنند.
منابع:
اینفوگرافیک از irangamification
مقاله از ویکی پدیا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.