اهمیت مدیریت تبلیغاتی در تبلیغات
یک مدیر تبلیغاتی با یک انتخاب درست می تواند یک برند را مشهور کند و با یک انتخاب غلط آن را به مرگ بکشاند. در این مقاله قصد داریم به اهمیت داشتن یک مدیر تبلیغاتی مناسب اشاره کنیم و بگوییم مدیریت تبلیغاتی در کسب و کارها چه تاثیراتی خواهد داشت.
بسیاری از کسب و کارها تبلیغات می کنند چون قصد برندسازی، مشتری سازی و افزایش فروش را دارند. اما اکثر مواقع در تبلیغ هزینه های زیادی هدر می رود. اما با وجود این تبلیغ کردن همیشه جزء برنامه های تمامی کسب و کارهاست.
دراین باره John WanaMaker می گوید:
مطمئن هستم که نیمی از بودجهی تبلیغاتی، به هدر میرود. اما نمیدانم کدام نیمه.
امروز شاید این جمله را از آژانس تبلیغاتی بشنوید! برخی از آژانس های تبلیغاتی برای توجیه کمپین های تبلیغاتی خود از این جمله استفاده می کنند، مخصوصا وقتی هزینه کمپین تبلیغاتی بسیار زیاد باشد. اما این را بدانیم که امروزه با توسعه دانش و علم تبلیغات، می توان هزینه های تبلیغاتی را به شکلی مدیریت کرد که کمترین میزان هدر رفتگی را در تبلیغات داشته باشیم.
در سالهای اخیر رشد مدیریت تبلیغات پیشرفت چشم گیری داشته است و به یکی از بحث های ارزش آفرین تبدیل شده است. به طوریکه این مبحث به صورت کاملا مجزا به عنوان یک رشته در دانشگاه ها تدریس می شود.
مدیریت تبلیغاتی درست می تواند برای کلیه شرکتها و کسب و کارها سودمند باشد و آنها را از هدر رفتن هزینه های تبلیغاتی دور نگه دارد.
تبلیغات چگونه به وجود آمد؟
اگر معیار تبلیغات را آگهی روی دیوار قرار دهیم، پس انسانها از 4000 سال قبل از میلاد این کار را شروع کردند. بهاتیا در کتاب خود توضیح داده است که از چهارهزار سال قبل از میلاد، روی سنگهای بزرگ هندی، نمونههای پیامهای تبلیغاتی مشاهده شده است. در چین در هزار سال قبل مغازه ها برای خود لوگوی تجاری انتخاب می کردند. پس از دیرباز تا بحال تبلیغات با انسانها همراه بوده و وسیله ای برای معرفی کسب و کار و افزایش مشتری بوده است. اما تا به امروز علم تبلیغات اینقدر رشد نکرده است. در ادامه به این موضوع بیشتر می پردازیم.
تبلیغات چیست و به چه مفهومی است؟
باید بدانید که تبلیغات دیگر مرزی ندارد، به دلیل بی مرز شدن تبلیغات دیگر توضیح جامعی هم نمی شود برای آن در نظر گرفت. تبلیغات هم شبیه خلاقیت و عشق و زندگی است، هم مثل خبر، هم یک اطلاع رسانی و هم یک اتفاق و خیلی چیزهای دیگر…
ویلستون فلتچر در کتاب خود تبلیغات را اینگونه تعریف می کند:
تبلیغات یکی از شیوه های ارتباط با مشتریان بالقوه و بالفعل در بازاریابی است.
در گذشته تبلیغات فقط به شیوه های معرفی یک کسب و کار گفته می شد، اما امروز فهمیدیم که خود محصول می تواند به تنهایی تبلیغ کننده یک برند باشد. بازاریابی به ما یاد داده هر محصول یا خدمتی می تواند به صورت مستقیم با مشتریان ارتباط برقرار کند. از بسته بندی گرفته، تا کاتالوگها، پروموشن ها، ویترین ها، انتخاب رنگ سازمانی، محل های حضور یک برند، محل اصلی دفتر یک برند همه ی اینها خود نوعی تبلیغ است.
تبلیغات خیلی بیشتر از آنچه که ما فکر می کنیم گسترده شده است!
با توجه به این گستردگی، اهمیت مدیریت تبلیغاتی بسیار بالا می رود. در ادامه می خواهیم در خصوص مدیریت تبلیغاتی بیشتر صحبت کنیم.
با مدیریت تبلیغاتی بیشتر آشنا شوید
مخاطب تبلیغات مردم هستند. در تبلیغات باید بکوشیم که اثر بخشی تبلیغ بالا برود، این امر با توجه به شناخت بازار هدف کسب و کار، و انتخاب صحیح راهکارهای تبلیغاتی صورت خواهد گرفت که تمام اینها توسط مدیریت تبلیغاتی بهینه خواهد شد.
مدیریت تبلیغات به قدری مهم و پر اهمیت شده است که امروزه رشته های دانشگاهی در این زمینه وجود دارد و علاقه مندان به مباحث مدیریت تبلیغات روی به انتخاب این رشته هیجان انگیز می آورند.
بیشتر در این رشته موارد اصلی که در زیر لیست شده است بررسی می شود:
- تاریخچه تبلیغات
- تعریف تبلیغات
- صنعت تبلیغات
- نقش تبلیغات در تجارت
- رابطه تبلیغات با سازمانها
- رسانه و استراتژی آن
- کمپین تبلیغاتی
- تکنیک های تبلیغاتی
پس از پایان دوره های آموزشی مدیریت تبلیغاتی انتظار می رود فرد فارغ التحصیل بتواند استراتژی تبلیغات هر برندی را طراحی و اجرا کند.
مدیر تبلیغاتی کیست؟
مدیر تبلیغاتی فردی است که مسئول معرفی هر چه بهتر یک برند به مخاطبانش است. در اصل یک مدیر تبلیغاتی مسئول توسعه یک کسب و کار، اجرای طرح هایی منجر به بهتر جلوه دادن آن و همچنین مدیریت روشهایی است که کسب و کار می تواند مخاطبان هدف خود را شناسایی و برندش را به آنها معرفی کند. در این بین چینش روشها (استراتژی تبلیغات) نیز باید توسط مدیر تبلیغاتی طراحی و نظارت شود.
یک مدیر تبلیغات حرفه ای باید با تیم فروش و بازاریابی همکاری ویژه ای داشته باشد. در خیلی از شرکتهای موفق در زمینه تبلیغات دیده شده مدیریت تبلیغاتی خود یک بازاریاب حرفه ای است که قدرت تشخیص انجام و چگونگی و زمانی و چرایی یک روش برای معرفی محصول یا برند را داشته باشد.
وظایف اصلی یک مدیر تبلیغاتی
- شناسایی اهداف برند
- شناسایی مخاطبان هدف
- برنامه ریزی در جهت توسعه کوتاه مدت و بلند مدت
- بررسی بازار و شناسایی موقعیت های مناسب جهت تبلیغات
- بستر سازی مناسب برای معرفی هر چه بهتر برند در فضاهای مختلف تبلیغاتی
- استفاده از نهایت توان تیم فروش و بازاریابی برای طرح ریزی تبلیغاتی به منظور افزایش مشتری و فروش
- نظارت بر روی ایده های تبلیغاتی و نحوه اجرا و اکران تبلیغات
وقتی صحبت از تبلیغات حرفه ای می شود اینکه این تبلیغ از دید یک حرفه ای بررسی گردد تا ایرادات فنی، اجتماعی و یا حتی کاربردی تبلیغ گرفته شود بحث مهمی است که این موضوع یکی از مهمترین وظایف مدیر تبلیغاتی است که به عنوان مدیریت تبلیغات برند باید نظارت کامل بر روی تبلیغات داشته باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.