استاپ موشن

استاپ موشن و پیکسلیشن چیست و چگونه ساخته می شوند؟

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

استاپ موشن که برگرفته شده از واژه انگلیسی Stop Motion است یک تکنیک فیلم سازی است که در آن هر لحظه اشیاء را با تغییرات بسیار جزئی عکاسی می کنند و با پخش سری این فریم ها فیلم یا ویدیو ایجاد می کنند. این کلمه در زبان فارسی به زنده نگاری یا پویانمایی ترجمه شده است اما بیشتر افراد حرفه ای و معمولی این تکنیک را با اسم استاپ موشن می شناسند. امروزه از تکنیک استاپ موشن در تبلیغات و ساخت تیزرهای تبلیغاتی استفاده می شود.

تعریف استاپ موشن

stop motion یکی از روشهای فیلم سازی است که در آن شیئی را به صورت فریم به فریم حرکت می دهند و از آن تصویر می گیرند. معمولا در این سیستم دوربین ثابت است. پس از تصویر برداری یا عکس برداری تصاویر در کنار هم قرار داده شده و حرکت را پدید می آورند. این روش فقط برای پویانمایی اشیاء و عروسکها استفاده می شود.

تعریف پیکسلیشن

پیکسلیشن (Pixilation) یکی از تکنیک های استاپ موشن است که در آن یک یا چند بازیگر زنده کاراکترهای اصلی هستند، از حرکات وی در مقاطع مختلف عکاسی شده و در انتها با فضا سازی و سری کردن فریم ها ویدیو پیکسلیشن ساخته می شود. اولین با نورمن مک لارن در سال ۱۹۵۳ از این تکنیک برای ساخت فیلم کوتاه همسایه ها استفاده کرد.

تفاوت استاپ موشن با پیکسلیشن

اگر در فیلم سازی در حالت استاپ موشن از عناصری مانند عروسکها و اشیاء ، وسایل خانه و گیاهان استفاده شود بدان stop motion گفته می شود اما اگر استاپ موشنی از انسان یا مدلهای واقعی بهره ببرد بدان پیکسلیشن Pixilation می گویند. در حال حاضر پیکسلیشن را یکی از زیر مجموعه های استاپ موشن می دانند که بیشتر در صنعت تبلیغات از آن استفاده می شود.

اگر به برخی از کارتونهای کودکان توجه کنید، مثلا بره ناقلا که اشیاء آن عروسکهای خمیری هستند، از تکنیک stop motion برای ساخت آنها استفاده شده است. به اینگونه استاپ موشن ها که از گل رس یا خمیر برای ساخت اشیاء و حرکت استفاده می کنند انیمیشن خمیری یا کلیمیشن نیز گفته می شود. از دیگر کارتونهایی که stop motion هستند کارتون لگو، پت و مت می توان نام برد.

 

stopmotion

ساخت انیمیشن بره ناقلا با تکنیک استاپ موشن انجام شده است.

تاریخچه ساخت استاپ موشن

یکی از اولین انیمیشن‌های خمیری Modelling Extraordinary بود که در سال ۱۹۱۲ تماشاگران را بهت زده کرد. در دسامبر ۱۹۱۶ اولین قسمت از Miracles in Mud برای پردهٔ عریض آمد. در همان ماه، اولین انیماتور زن به نام هلنا اسمیت دیتون (Helena Smith Dayton) شروع به تجربه در زمینهٔ انیمیشن خمیری کرد. او اولین فیلمش را بر اساس رومئو و جولیت از شکسپیر در سال ۱۹۱۷ ارائه کرد. منبع (ویکی پدیا)

اکنون پس از گذشت 100 سال از شروع کار این تکنینک، stop motion از محبوبیت فراوانی برخوردار است و فیلم سازان بزرگ به ساخت اینگونه آثار می پردازند. از آثار استاپ موشنی برجسته می توان به انیمیشن ماری و مکس را که در سال ۲۰۰۹ به کارگردانی آدام الویت ساخته شد اشاره کرد.

چطور از استاپ موشن در تبلیغات استفاده کنیم؟

استفاده های گوناگونی می توان از این تکنیک برای ساخت ویدیوهای تبلیغاتی و پرزنتی برند استفاده کرد. در ادامه برای درک بهتر با ارائه نمونه های انجام شده سعی می کنیم شکل استفاده از این تکنیک در صنعت تبلیغات را به شما نمایش دهیم.

آموزش و ترفند

یکی از پر کاربردترین تکنیک های استاپ موشن، کات اوت است. از این سبک می توانیم ساخت تیزرهای مسئولیت اجتماعی و حتی ارائه آموزش استفاده کنیم. به این روش که به کات اوت معروف است با استفاده از کاغذ و چند تکه اشیا مختلف ویدیوهای جالبی ساخته می شود.

معرفی پتانسیل های برند

وقتی به دنبال معرفی برند، فضا و یا فیچرهای یک برند باشیم دیگر نمی توانیم از کات اوت استفاده کنیم. اینجاست که باید به سراغ سبک جدیدی از استاپ موشن برویم که در آن از این تکنیک برای ساخت ویدیوهای جذاب استفاده می شود. در ادامه برخی از نمونه کارهای آژانس تبلیغاتی شایگان را مشاهده می کنید که با این روش ساخته شده اند.

 

 

 

این ویدیوها بخشی از تیزرهای رستوران ماژورل بود. اگر شما هم برای برند خود به دنبال ساخت Stop Motion برای معرفی هستید می توانید از خدمات و پکیج های محتوایی شایگان استفاده کنید. برای این منظور با کارشناسان ما تماس بگیرید.

1 پاسخ
  1. fateme گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    من میتونم توی زمینه ی استاپ موشن باهاتون همکاری کنم اگه مایل هستید .

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =