تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 3]

تفاوت “موشن گرافیک” و “انیمیشن” مبحثی است که در این مقاله به آن می پردازیم. درک تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن موضوعی است که نیاز به تخصص و مطالعه بالایی دارد. اما ما در این مقاله قصد داریم با توضیح کامل اما ساده ، و با ایجاد یک درک متوسط از موضوع، این تفاوت را برای شما آشکار سازیم.

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن

در خیلی از جاها، کلمات موشن گرافیک و انیمیشن را با هم یا به جای هم استفاده می کنند، اما در اصل این دو مقوله با هم متفاوت هستند. در اینجا چند نظریه را در خصوص موشن گرافیک و انیمیشن را بررسی می کنیم و به تفاوت آنها می پردازیم.

گرافیک متحرک

بیایید ابتدا در خصوص گرافیک متحرک صحبت کنیم. گرافیک متحرک شامل چند تصویر کنار هم است که با نحوه نمایش پشت سر هم باعث ایجاد گرافیک متحرک می شود. از اولین گرافیک های متحرک می توان به جام های سفالی که تصویر 5 بز روی آنها بود اشاره کرد که با چرخاندن جام ها بزها گویی به حرکت در می آمدند، البته در این جامها حرکت محترک زیاد به چشم بیننده نمی آید و بیننده باید تصور حرکت را در ذهن خود ایجاد کند.

از ساده ترین حالاتی که در گرافیک متحرک پیش می آید و شاید ما هم آن را انجام داده باشیم، کشیدن تصاویری در انتهای برگه کتاب یا دفتر و بعد ورق زدن سریع آن است. همانطور که خودمان تجربه کردیم، تصویر گرافیکی ثابت است و ما با کشیدن تصاویر گرافیکی متعدد در حالات مختلف اما مرتبط ، آنها را پشت سر هم نمایش می دهیم تا گرافیک متحرک ایجاد کنیم. در موشن گرافیک هم همین اتفاق می افتد. تک عکس ها و یا تصاویر گرافیکی به صورت پشت سر هم و در فریم های زمان بندی شده نمایش داده می شوند تا توهم حرکت را در ذهن بیننده ایجاد کنند.

تعریف ساده ای از موشن گرافیک

موشن گرافیک چیست؟ این را در مقاله ای به صورت جداگانه توضیح داده ایم. اما تعریف ساده ی آن تقریبا شباهت زیادی به گرافیک متحرک دارد. فکر می کنم با توضیح بالا راحت توانسته باشید مفهوم گرافیک متحرک را درک کنید. موشن گرافیک تنها تفاوتش با گرافیک متحرک، استفاده از صدا گذاری برای بالا بردن جذابیت و مفهوم کار است.

تعریف ساده موشن گرافیک : موشن گرافیک در واقع استفاده از المان های گرافیکی برای توضیح و تفسیر یک هدف خاص است.

ساخت موشن گرافیک

تعریف ساده از انیمیشن (پویانمایی)

انیمیشن یا پویانمایی به مفهوم ایجاد یک پروسه داستانی یا تبلیغاتی و یا سینمایی توسط گرافیک، با توجه به کاراکترها، داستان، صحنه پردازی و مهمتر از همه ایجاد تخیل است. در انیمیشن اهمیت زیادی برای ایجاد کاراکترها و جان بخشیدن به آنها قائل هستیم. در انیمیشن صحنه پردازی و روایت قصه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

همانطور که در بالا می بینیم تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک بیشتر در بین اهداف آنهاست. حالا با توجه به تعریف هر دو موضوع می توانیم درک کنیم:

تفاوت های انیمیشن با موشن گرافیک

  1. درخواست کنندگان متفاوتی دارند
  2. محل اکران و عرضه آنها متفاوت است.
  3. ساختار محتوایی آنها تفاوت دارد.

برای درک بهتر تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن بیشتر توضیح می دهیم : انیمیشن ها بیشتر توسط سینما سازان درخواست می شوند. بنابراین محل اکران آنها بیشتر در سینما و تلویزیون است. اما درخواست کنندگان موشن گرافیک گسترده تر هستند و مکان نمایش آنها نیز گسترده تر (فضای مجازی، همایش ها و نمایشگاه ها و…) می باشد.

همچنین ساختار انیمیشن بر پایه روایت یک قصه، معرفی کاراکترها و در نهایت انتقال پیام داستان است که در اکثر مواقع تصمیم گیری در خصوص نتیجه داستان به بیننده واگذار می شود. اما در موشن گرافیک سعی می شود با ارائه آمار و توضیحات (بدون معرفی کاراکترها و فضاسازی خاص)، ساختاری هدفمند برای رساندن مخاطب به یک نتیجه خاص ایجاد گردد.

امیدوارم با خواندن این مقاله توانسته باشید درک بهتری از تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن پیدا کنید. در انتها یکی از آخرین موشن گرافیک هایی که توسط شرکت شایگان کار شده است را برای شما می گذاریم. موفق باشید.

برای ساخت تیزر موشن گرافیک و اطلاع از قیمت ها با ما همراه باشید.

موشن گرافیک سامانه مبین

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + چهار =