سئو منفی یا negative seo

سئو منفی یا Negative SEO چیست؟

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 4]

خیلی از دوستان سوال کرده بودند که آیا سئو معکوس هم جواب می دهد؟ منظور خیلی ها همان سئو منفی بوده است؟ در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که سئو منفی چیست؟ آیا واقعا این روش کارایی دارد؟ در صورت مواجه شدن با آن باید چکار کنیم؟

درباره سئو منفی (Negative SEO) بیشتر بدانید

سئو منفی یا negative seo هنگامی ایجاد می شود که رقبای شما سعی کنند با انجام عملیاتی ناجوانمردانه جایگاه سایت شما را بگیرند! راه های زیادی برای انجام سئو منفی وجود دارد که متداول ترین آنها ساخت لینکهای اسپم است. البته روشهای دیگری نیز برای انجام سئو به روش معکوس وجود دارد که افرادی برای کسب جایگاه بهتر آن را انجام می دهند. در این مقاله تکنیک های این کار را بررسی کرده و سعی می کنیم راه کارهای مفید برای مقابله با negative seo را معرفی کنیم.

چقدر سئو منفی حقیقت دارد؟

همانطور که می دانیم سئو از دو بخش خارجی و داخلی تشکیل شده است. در سئو خارجی لینک سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در مقاله های قبلی سئو در خصوص لینک سازی گفتیم چطور به ساخت بک لینک بپردازید. در مقاله ای جداگانه هم به معرفی الگوریتم پنگوئن گوگل پرداختیم و اشاره کردیم که این الگوریتم روی لینک سازی غیرطبیعی حساس است.

همه اینها نشان می دهد که کار اشتباه در سئو باعث جریمه می شود، پس اگر این کار اشتباه چه از جانب ما باشد چه از جانب فردی خرابکار، گوگل آن را متوجه نمی شود و بر روی سئو سایت تاثیر خواهد گذاشت.

البته گوگل در سال 2003 اعلام کرد که “هیچ رقیبی وجود ندارد که بتواند سئوی سایت شما را به خطر بیاندازد.” اما واقعا این حقیقت دارد؟ پس چطور گوگل سایتهایی که قصد فریبش را دارند جریمه می کند.

در مقاله های قبلی رباتهای موتورهای جستجو از جمله گوگل را باهوشِ خنگ خواندیم. اینجا یکی از دلایلش را متوجه می شویم، اینکه اگر سایتی فقط در یکی فاکتورهای اصلی سئو که شامل مواردی همچون، بازدید، لینک، محتوا، سرعت سایت و کاربرپسندی آن است به صورت فیک کار کند گوگل فکر می کند که این کار را رقیبان وی برای به زمین زدنش انجام داده اند!

موضوع پیچیده می شود! گوگل از کجا تشخیص می دهد که چه سایتی را رقیبان سئو منفی کرده اند و چه سایتی از روش سئو کلاه سیاه می خواهد به جایگاه بهتر برسد؟

در ادامه با ما همراه باشید.

در سال 2007 به نقل از مهندسان گوگل اعلام شد که اگر کسی بخواهد با سئوی منفی یا لینک سازی مخرب سایتی را مورد هدف قرار دهد کار دشواری را انتخاب کرده است و احتمال موفقیتش به صفر نزدیک است.

اما در سال 2012 که الگوریتم پنگوئن گوگل اجرا شد این درصد کمی از صفر فاصله گرفت! پنگوئن روی لینکهای بد تمرکز دارد و روی کلمات کلیدی ای که بیش از حد استفاده شده باشد.

حال شما فرض کنید برای رقیبتان 50 وبلاگ بسازید با یک مقاله که در آن با کلی کلمه کلیدی به صفحه اصلی لینک داده باشید. چه اتفاقی برای آن سایت می افتد؟ (شاید تو فکر شما این باشه: سایته میترکه! یا اینکه شاید با این روند رتبه ش رو بهترم کنه{بخاطر خنگی گوگل}).

پس از آنکه الگوریتم پنگوئن آمد در وبمستر گوگل بخشی به نام disavow اضافه شد که به وبمستران سایتها اجازه می داد بک لینکهای بی کیفیت خود را اعلام کنند تا گوگل آنها را نادیده بگیرد.

اما با این روند هم باز مشکل داریم! چرا که شما وقتی می فهمید که بر روی سایت شما سئو منفی انجام شده که جایگاهتان را از دست بدهید! و وقتی این اتفاق می افتد اگر هم بروید و لینکهای بد را پیدا کنید و لیستش را در disavow گوگل وبمستر ثبت کنید بین 1 روز تا 6 ماه احتمال دارد تا تاثیر این لینک ها از بین برود و این یعنی فاجعه برای ترافیک یک سایت!

گوگل الگوریتمی درست کرد به نام لینک های تخفیف تا با این روند مبارزه کند! تا کسی به خودش این اجازه را ندهد که بیاید و روی سایت رقیبش سئوی منفی انجام دهد.

خلاصه ای از نوشته ها و گفته های کارشناسان گوگل در میابیم که کسی نمی تواند از طریق سئوی منفی سایت شما را از جستجوها حذف کند.

در ادامه مثالهایی در خصوص سئو منفی خواهیم زد تا ببینید چطور باید با این روال برخورد کنید. با ما همراه باشید.

مثالهایی از سئوی منفی

اگر شما به وبمستر خود بخش لینک های ورودی وارد شوید همراه لینک هایی را میبینید که آنها را نساخته اید و دلیلی نیز برای وجود سایت شما در آنها وجود ندارد. با آنها باید چه رفتارهایی داشته باشیم؟

مثالهایی در خصوص پیوندهای عجیب و غریب وجود دارد که البته همگی آنقدر هم عجیب نیستند! چرا که این طبیعی است که مطلبی در اینترنت اشتراک گذاری شود! اما در جاهایی هم دیده شده است که سایت ها را با بک لینک هایی مورد حمله قرار می دهند.

چند وقت پیش در یکی از سایتهای مشتریانم که رقابت کلمه کلیدی آنها بسیار زیاد بود و سایت ایشان با آن کلمه کلیدی در رتبه 4 گوگل قرار داشت با چک کردن بک لینکهایش متوجه شدم که بک لینکهایی فیک به سایت با کلمات نامرتبط و با تعداد زیاد و پشت سرهم از یک برگه داده شده است.

اول آنها را جدی نگرفتیم. می دانید که تاثیر بک لینک روی یک سایت معمولا بین 1 ماه تا 6 ماه است. یعنی امکان دارد بعد از 6 ماه تاثیر خود را بگذارد. ما دیدیم که این بک لینکها به سایت ما آسیب نزده اند پس بنابراین بی خیال آنها شدیم. اما چند ماه بعد متوجه شدیم که سایت از رتبه 4 گوگل در صفحه ی اول، به رتبه 25 گوگل در صفحه سوم رفته است!

بک لینکها را چک کردیم، تمامی مواردی که منجر به بک لینک غیر طبیعی شده بود را لیست کرده و در لیست disavow گوگل قرار دادیم. چیزی که شد، این بود که برای گرفتن جایگاه قبلی خود با آن کلمه کلیدی مجبور شدیم 6 ماه تلاش مضاعف بکنیم و این برای یک گروه سئو کار یعنی کار اضافه و گرفتن زمان و …

نکته ای که اینجا مطرح بود این است که وقتی سایتی از نظر تولید محتوا و بروزرسانی آن و ایجاد مطالب مفید و کاربرپسند متوقف شود، کم کم بازدیدش را از دست می دهد و این کم شدن بازدید دو ضلع اصلی سئو را از شما می گیرد. حال اگر کسی در این وضعیت به شما بک لینک بد بدهد دیگه نور الا نور می شود و سایت شما به یکباره جایگاهش را از دست می دهد.

اما اگر سایت شما در بقیه ی موارد همچون بازدید و تولید محتوا قوی عمل کند، هر کسی هم بیاید و برای شما بک لینک بد بزند جایگاه شما تغییری نمی کند! چون با توجه به کارکرد صحیح سایتتان گوگل آن بک لینکها را با الگوریتم لینک های تخفیف خنثی می کند! جالب بود نه؟

برای خودمان این موضوع سوال شده بود! آمدیم و این بک لینک دادن اسپم را با کلمات مرتبط و نامرتبط برای دوتا از سایتهای رقیبان تست کردیم (خدایا ما را ببخش). سایت اولی سایتی بود که یک روز درمیان بروزرسانی می کرد و از بازدید خوبی برخوردار بود، سایت دومی سایتی بود که بروزرسانی نمی کرد و بازدید کمتری هم داشت.

نتیجه دقیقا همان شد که گفته بودم! سایتی که موارد دیگر سئو را رعایت می کرد، بک لینک های اسپم رویش تاثیر نداشت، اما سایتی که دیگر در آن بروزرسانی انجام نمی شد سریع واکنش نشان داد و از جستجوگر گوگل حذف شد!

با توجه به مثالهایی که زدیم اینکه شما بخواهید با سئوی منفی جایگاهی بهتر را کسب کنید مثل این است که بخواهید به جای سئو کردن یک سایت بر روی سئو کردن 10 سایت کار کنید ولی هزینه 1 سایت را بگیرید. پس بنابراین زمانی که می خواهید روی سئو منفی بگذارید را برای بهتر کردن سئو سایت خود صرف کنید نتیجه بخش تر خواهد بود.

نشانه هایی از سئو منفی

  1. از سایتهای خارجی به تعداد زیاد بک لینک دریافت کنید! مخصوصا سایت های با پسوند، ru, ar, pl
  2. از وبلاگهای یا فروم ها به صورت انبوه بک لینک دریافت کنید.
  3. با کلمه اصلی در کامنتهای سایتهای اصلی به تعداد زیاد بک لینک دریافت کنید.
  4. از سایتها پورنو، قمار و یا اعطا کننده وام بک لینک دریافت کنید.

باز اشاره می کنیم که دریافت بک لینکهای بد، در صورتی که روی سئو سایتتان همواره کار می کنید تاثیر زیادی ندارد. پس بجای تمرکز روی سئو منفی یا همان negative seo بر روی سئوی سایت خود تمرکز کنید.

 

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 16 =